Nasveti

Seznam nasvetov

Z avtomobilom na dopust

Pred vsakim dopustom je potrebno svoj avtomobil temeljito pregledati.

Pred vsakim dopustom je potrebno svoj avtomobil temeljito pregledati. Preveriti je potrebno zavore, olje, tekočino za čiščenje vetrobranskega stekla in klimatsko napravo. Preveriti je potrebno tudi luči ter stanje pnevmatik in tlak v pnevmatikah.

Priporočljivo je, da nam vozilo pred dopustom pogledajo v mehanični delavnici, kjer preverijo delovanje in stanje vseh sistemov in dotočijo tekočine. S tem se lahko z relativno nizkim stroškom izognemo marsikateri nevšečnosti na poti.

Pred potovanjem je dobro poskrbeti, da imamo na dosegu številko svoje zavarovalnice, ki nam lahko v primeru nesreče pomaga z nasvetom, smiselno pa je vzeti s seboj tudi kakšno Evropsko poročilo o prometni nesreči, če pride do neljubega dogodka na poti. Pred odhodom se je dobro pozanimati ali imamo v sklopu zavarovanja ali kako drugače vključeno tudi asistenco na poti. Pri potovanju v tujino je v določenih primerih potrebno imeti tudi zeleno karto.

Pred nastopom poti si pot ogledamo na zemljevidu, preverimo kje so potrebne vinjete ali plačila cestnine in se za te situacije že v naprej pripravimo. Pri odhodih v tujino moramo s seboj imeti tudi osebni dokument, katerega veljavnost je dobro predhodno preveriti. Za brezskrben dopust pa je dobro skleniti tudi zavarovanje za tujino in urediti dodatno zdravstveno zavarovanje za tujino.

Z dobro pripravo in skrbnim načrtovanjem bo dopust brez skrbnejši, v primeru težav pa boste z dobro pripravo zadeve hitreje rešili.

Na vrh