Nasveti

Seznam nasvetov

Tako pripravite avto na pomlad

Zima se pozna tudi na vašem vozilu, saj s seboj prinese sol, pesek, led in mraz, ki povečajo obrabo delov vozila. Predvsem sol povzroča pospešeno korozijo in je agresivna za lak. Prav zato je vozilo potrebno pripraviti na pomlad.

Vozilo je treba očistiti od zunaj in znotraj, da se znebimo peska in soli, ter morebitne vlage v vozilu. Potrebno je pogledati tlak v pnevmatikah in preveriti zavorni sistem. Posvetiti pa se je potrebno tudi prezračevanju v vozilu. Pregledati je treba kabinski filter in klimatski sistem, saj je še posebej pomladi v zraku veliko delcev, med katerimi je tudi cvetni prah.

Za varno vožnjo je dobro temeljito očistiti stekla in luči vozila, ter po potrebi zamenjati brisalce, ki so nam pozimi primrznili. To je tudi pravi čas, da vozilu privoščimo kakšen nano nanos, ki pripomore k manjšemu nabiranju nesnage in odbija vodo na šipah vozila.

Iz vozila odstranimo odvečno težo, s tem da se znebimo snežnih verig, sredstev za odmrzovanje, zimske tekočine za vetrobransko steklo in praskal za stekla, ki jih več ne potrebujemo.

S čistim vozilom bo vožnja prijetnejša, varčnejša in tudi življenjska doba vozila bo s tem daljša.

Na vrh