Storitve

Seznam storitev

Splošna mehanična dela

Splošna mehanična delaVozila so z leti postala varnejša, udobnejša in varčnejša. Zaslužni za to so razni varnostni in komfortni sistemi ter elektronika in senzorji, ki skrbijo za prilagajanje vožnje in porabe. Kompleksnost in večje število sistemov pa žal prinaša tudi več možnosti za pojavo napak in okvar.

V naših partnerskih delavnicah bo vaše vozilo vedno v dobrih rokah. Dobro usposobljeni mehaniki in serviserji vam bodo napako odpravili strokovno, karseda hitro in po konkurenčnih cenah. Vaše vozilo bo ohranilo garancijo proizvajalca, kot jo sicer pri popravilu na pooblaščenem servisu.

Menjava/popravilo hladilnika in hladilnega sistema
Hladilni sistem je pomemben del vozila, saj ščiti motor pred pregrevanjem. Okvara na hladilnem sistemu, ki je bodisi posledica prometne nesreče ali dotrajanosti vam lahko prepreči nadaljnjo vožnjo ali celo pripelje do hujše okvare sklopov motorja. V naših partnerskih delavnicah vam bodo pomagali pri iskanju napak ter po potrebi popravili ali zamenjali sklope okvarjenega hladilnega sistema.

Popravilo izpušnega sistema (katalizator, lonec, cevi)
Izpušni sistem je pomemben del vozila zato je potrebno zagotoviti, da deluje pravilno. Z dobrim izpušnim sistemom se poveča učinkovitost in optimira porabo vozila. Delujoč izpušni sistem pa pripomore tudi k zmanjšanju hrupa in emisij in tako pripomore k ohranjanju čistega okolja. Izpušni sistem je potrebno redno preverjati, saj v primeru okvare vozilo ni tehnično brezhibno. Naše partnerske delavnice vam lahko svetujejo v primeru okvar in opravijo potrebne menjave okvarjenih sklopov.

Popravilo/menjava sklopke (ležaj, potisna plošča, lamela z ali brez vztrajnika)
Sklopka sodi med dele, ki se s časom obrabijo. Obrabo in okvaro praviloma opazimo šele po letih uporabe. Da nas takšna okvara ne preseneti vam v naših partnerskih delavnicah sklopko na željo tudi preverijo v. Če je za pregled že prepozno in je okvara že prisotna vam naše partnerske delavnice okvaro odpravijo ali vam po potrebi sklopko v celoti zamenjajo. Seveda pri tem uporabljajo nadomestne dele preverjenih in priznanih proizvajalcev.

Popravilo zavornega sistema (zavorne obloge, čeljusti, koluti, bobni, indikatorji)
Za varno vožnjo so pomembne optimalno delujoče zavore! Zavorni sistem je sestavljen iz številnih različnih sestavnih delov, kot so napeljave ter zavorne ploščice in diski, ki se s časom obrabijo. Pomembno pa je redno menjati tudi zavorno tekočino, saj je ta higroskopska, kar pomeni, da veže vlago iz zraka, kar lahko privede do pregrevanja ali do nedelovanja zavornega sistema.
Vse na zavornem sistemu mora biti brezhibno! Da se boste lahko v vseh situacijah zanesli na vaše zavore, vam naše partnerske delavnice med pregledom preverijo celoten zavorni sistem in po potrebi nadomestijo vse okvarjene dele z enakovrednimi nadomestnimi deli priznanih blagovnih znamk, mehaniki naših partnerskih delavnic pa so tudi ustrezno usposobljeni za servis sodobnih zavornih sistemov.

Popravilo motorja in sklopov motorja
Motor je srce vozila in potrebno je zagotoviti, da deluje brezhibno. Ustrezno mazanje, vbrizgavanje goriva in pravilna nastavitev pripomorejo k dolgi življenjski dobi motorja in zanesljivosti vozila.

Menjava tekočin (sklopke, servo krmiljenja, menjalnika,…)
V vozilu so za gladki tek mehanskih delov zaslužne tekočine, kot je recimo motorno olje. Hidravlični, servo in zavorni sistemi za svoje delovanje prav tako uporabljajo razne tekočine. Ker so tekočine v vozilu izpostavljene visokim temperaturam, vlagi in obremenitvam postanejo s časom dotrajane in ne nudijo več zadostne funkcionalnosti. Tekočine je zato potrebno redno in skrbno menjati po priporočilih proizvajalcev. Naši serviserji vam bodo rade volje svetovali glede menjave tekočin v vozilu ter vam pomagali z informacijam o intervalih menjave in vrstah tekočin primernih za vaše vozilo.

Nastavitev/servis žarometov (menjava žarnic, nastavitev višine svetlobnega snopa)
Menjava žarnic je pri nekaterih novejših vozilih velik izziv, ki ga voznik sam pogosto ne more premagati. Poleg otežene menjave so vozila v osnovi pogosto opremljena z žarnicami, ki komaj zagotavljajo potrebno predpisano svetilnost. V naših delavnicah partnerskih delavnicah vam na željo vgradijo žarnice priznanih proizvajalcev, ki zagotovijo več svetlobe na cesti.
Poleg same funkcionalnosti je pri žarometih zelo pomembna nastavitev žarometov. Z optimalno nastavitvijo dosežemo dobro vidljivost in preprečimo bleščanje nasproti vozečim vozilom. S sodobnimi napravami za nastavitev žarometov vam bodo v naših servisih zagotovili pravilno nastavitev in posledično večjo varnost na cesti.

Vzmetenje (vzmeti, blažilniki, vpetje)
Blažilniki (amortizerji) zagotavljajo optimalen stik med kolesi in cesto. Pomanjkljivi blažilniki predstavljajo tveganje med vožnjo, zato jih je treba redno preverjati. Z zmanjšanim blaženjem kolesa hitreje izgubijo stik s tlemi na neravnih in ovinkastih cestiščih in tako lahko zaradi tega izgubite nadzor nad vozilom. Prav tako je s tem okrnjeno delovanje elektronskih sistemov, kot sta ABS in ESP, saj sta sistema prav tako odvisna od dobrega kontakta koles z voziščem. Pregled vzmetenja tako predstavlja relativno majhen strošek glede na posledice, ki lahko v primeru okvar nastanejo. Naše partnerske delavnice vam bodo pri pregledu rade volje preverile delovanje blažilnega sistema in vzmetenja in vam svetovale pri odpravi napak.

Menjava jermena (zobati jermen z jermenicami, mikro-V jermen,…)
Jermeni skrbijo za prenos gibanja med sklopi. S pravočasno menjavo zobatega jermena na predpisane servisne intervale se izognemo zelo dragim okvaram, ki so lahko posledica dotrajanosti jermena. Naj si bo to velik servis vozila ali le preventivna menjava jermenov po nakupu rabljenega vozila, v naših partnerskih delavnicah vam bodo delo opravili kakovostno in varno.

Menjava brisalcev/dolivanje tekočine za pranja stekel
Kadar opazite, slabšo vidljivost je ta lahko posledica slabih brisalcev, ki jih je zdelal čas ali pretekla zima. V naših servisnih delavnicah vam bodo dotrajane brisalce zamenjali z brisalci priznanih in preverjenih blagovnih znamk, ter po potrebi dolili tekočino za čiščenje stekel. Tako bo vaš pogled na cesto spet jasen, vožnja pa bo prijetnejša, predvsem pa varnejša.

Menjava filtrov(filter kabine, klime, goriva)
Čist zrak je pogoj za dobro počutje. Za čist zrak v avtomobilu poskrbi dober kabinski filter. Za dobro počutje vam bodo v naših delavnicah pomagali izbrati filtre priznanih proizvajalcev, ki glede na vrsto lahko ščitijo pred alergeni, cvetnim prahom, sporami in prašnimi delci. Poleg kabinskih filtrov pa so pomembni tudi filtri goriva, olja ipd., ki ščitijo dele avtomobila pred delci v sistemu. Rena menjava filtrov predstavlja majhen vložek, ki izboljša počutje in podaljša življenjsko dobo sklopom vašega vozila.

Na vrh