Nasveti

Seznam nasvetov

Avtomobil vzdrževati ali voziti dokler gre in nato zavreči?

Mnogi vozniki se znajdejo pred težko odločitvijo, ali se splača njihov stari avto z veliko kilometri še naprej vzdrževati in popravljati. Odločajo se tudi med tem ali se jim bolj splača avto prodati, ali pa ga voziti dokler gre in nato zavreči.

Kdaj bo prišla naslednja okvara in koliko nas bo stala?

Takšne odločitve niso nikoli lahke in vedno na njih vpliva več dejavnikov. Priporočamo pa, da v takšnih primerih za mnenje povprašate strokovnjake. Morda strošek popravila, ki bi ga bilo potrebno narediti ta trenutek niti ni tako visok, vendar nikoli ne vemo kaj nas čaka za vogalom. Kdaj bo prišla naslednja okvara in koliko nas bo ta stala?

Pregled avtomobila

Odločitev je vedno vaša

Končna odločitev glede vzdrževanja in vlaganja v avtomobil je vedno vaša. Veliko je odvisno od tega kakšen tip voznika ste. Ali ste voznik, ki lepo skrbi za svoj avto, ne glede na njegovo starost in kilometre, ali pa ste voznik, ki na avtu opravlja le najbolj nujna opravila in še ta z najbolj poceni materiali. Ste voznik, ki avto vozi z občutkom ali je vaš način vožnje že sam po sebi bolj uničevalen.

Avtomobil mora biti vedno tehnično brezhiben

Ne glede na to kakšen voznik ste, pa morate vedno skrbeti, da je vaš avto varen in da z njim ne ogrožate tistih, ki potujejo z vami ter ostalih udeležencev v prometu. Na kratko to pomeni, da mora biti vozilo tehnično brezhibno. Če motornega olja ne menjate redno in če nimate dovolj hladilne tekočine, boste sami čutili posledice svoje malomarnosti. Če boste povzročili nesrečo, zato ker imate na avtu slabe zavore, ali pa vam ne delajo smerokazi, pa bodo poleg vas posledice vaše malomarnosti občutili tudi drugi.

Je vaš avto več kot samo prevozno sredstvo?

Odločitev glede vzdrževanja in vlaganja v vaš avtomobil je odvisna tudi od tega ali ste čustveno navezani nanj. Morda vam ga je podaril nekdo, ki vam veliko pomeni. V takšnih primerih si želite avto čim dalj časa obdržati. V takšnih primerih tudi popravila, ki morda niso smiselna, postanejo smiselna.

Tretji faktor, ki tudi lahko vpliva na vašo odločitev glede vzdrževanja avtomobila, je lahko možnost, da bi vaš avto lahko postal zanimiv starodobnik. To velja predvsem za bolj redke avtomobile, ki jih na cesti ne vidimo pogosto. Če je vaš avtomobil redek, se torej lahko zgodi tudi, da na vrednosti ne izgublja več ali pa mu bo vrednost v kratkem celo začela rasti.

Po mnenje v ACC delavnico

Naloga avtomehaničnih delavnic je, da s pravilnim rednim vzdrževanjem avtomobile čim dalj časa ohranijo na cestah. Najbolj ekonomično ravnanje voznika je ravno redno vzdrževanje obstoječega vozila, vse dokler popravila ne dosežejo oziroma presežejo njegove vrednosti. Z rednim vzdrževanjem preprečimo večje in dražje okvare in verjetnost, da nas bo avto pustil na cesti, je bistveno manjša.

Mehanično svetovanje

Posvetujte se z vam najbližjim ACC avto serviserjem, ki vam bo po pregledu vašega vozila znal svetovati kakšne stroške lahko pričakujete v bližnji prihodnosti. ACC serviserji se z avtomobili kot je vaš srečujejo redno in dobro poznajo njihove slabosti in okvare. Na podlagi njihove ocene se boste lažje odločili za vaš naslednji korak glede vašega avtomobila.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Na vrh