Nasveti

Seznam nasvetov

Avtomehaniki bi morali biti ponosni na delo, ki ga opravljajo

Zdaj, kot še nikoli prej, se je pokazala pomembnost poklica avtomehanik in celotne avtomehanične dejavnosti. Od proizvodnje nadomestnih avtomobilskih delov do njihove dobave in na koncu še vgradnje ali popravila.

Trenutno se nahajamo v obdobju številnih omejitev, katerih namen je omejiti širjenje nalezljive bolezni. Bolezen je povzročila, da so se številne dejavnosti popolnoma ustavile in svet se je upočasnil. Ena izmed dejavnosti, ki se ni ustavila pa je avtomehanična dejavnost, kar tudi kaže na pomembnost te dejavnosti za gospodarstvo.

Avtomehanične delavnice ostajajo odprte

Medtem, ko je večina obrtnikov morala zapreti svoja vrata, so avtomehanične delavnice na stežaj odprte. Eden izmed razlogov je da so avtomobili gonilo gospodarstva in drugi, da je potrebno zaprte prostore v tem obdobju redno prezračevati.

Osebni avtomobili so v tem obdobju še toliko bolj pomembni, saj je javni promet zaradi možnosti širjenja bolezni popolnoma ustavljen. Če bi vlada zaprla tudi avtomehanične dejavnosti, bi se Slovenija počasi popolnoma ustavila. Pokvarjenih avtomobilov ne bi mogel nihče več popraviti ter postaviti nazaj na cesto in s časom bi vse skupaj obstalo. Ljudje ne bi mogli več v službo, v trgovino, k zdravniku itd.

Avtomehaniki so junaki

Avtomehaniki so v tem obdobju med tistimi, pri katerih je možnost okužbe visoka in zato so tudi na nek način junaki tega časa. Morajo pa biti tudi sami bolj previdni, da ne zbolijo. Avto stranke morajo dobro prezračiti preden sedejo vanj it tako kot običajno, morajo zaščiti voznikov sedež, menjalno ročico, volanski obroč in ročaje vrat. V tem obdobju je priporočeno, da vse te stvari tudi razkužijo s primernimi sredstvi in da v kabini avtomobila vedno uporabljajo rokavice. 

Kolikor je le možno, morajo tudi avtomehaniki držati distanco do svojih sodelavcev in v tem obdobju ni zaželjeno da se stranke po nepotrebnem zadržujejo v njihovih poslovnih prostorih. To pa zato, da v primeru bolezni ne bi sami okužili avtomehanika ali drugih strank. In tudi obratno, da ne bi sami dobili nalezljive bolezni, ki jo ima avtomehanik ali nekdo drug, ki ga je obiskal.

Stranke morajo ravnati odgovorno

Stranke se morajo držati navodil za preprečevanje širjenja bolezni in v primeru bolezni ne smejo obiskovati avtomehaničnih delavnic, temveč morajo ostati doma. Ampak to ni navodilo, ki velja samo v tem obdobju, ampak navodilo, ki bi moralo veljati vedno in povsod. V primeru nalezljivih bolezni bi ljudje morali vedno ravnati odgovorno in poskrbeti, da bolezni ne trosijo okrog, v kolikor so jo že sami prejeli.

Poskrbimo za naše avtomehanike in ne nosimo bolezni v njihove delavnice. Tako bodo lahko še naprej nemoteno opravljali svoje delo in skrbeli, da svet ostane v gibanju.

Odgovornost je tudi na naši strani

Veliko odgovornost tukaj nosi tudi podjetje STAHLGRUBER d.o.o, ki se v teh kriznih časih po najboljših močeh trudi avtomehanikom v najkrajšem možnem času dostaviti vse kar potrebujejo za opravljanje svojega dela. Tudi mi kot dobavitelj rezervnih avtomobilskih delov, delavniške opreme in vsega kar dober avtomehanik potrebuje, moramo skrbeti, da ostanemo zdravi in da bolezni ne prenašamo okrog.

Na vrh